Sterk seier mot Arsenal

Brighton tok i dag skalpen på Arsenal i en utrolig underholdende fotballkamp på Amex. Resultatet ble til slutt 2-1 etter scoringer av Dunk (7) og Murray (26), samt redusering av Aubameyang (42).

Sjansestatistikken var relativt jevn mellom lagene, 6 avslutninger mot 7. Izquierdo var en av banens giganter i dag, og var en konstant trussel mot Arsenal sitt forsvar. I tillegg var Murray, Gross og Knockaert meget dyktige til å presse høyt. Det sørget for at Arsenal gjorde mange feil.

Schelotto var også god fremover, og har de siste 2 månedene skapt en ekstra dimensjon i spillet for Brighton. Ofte skaper han et overtall på høyrekanten, i forhold til hva Bruno gjorde gjennom høsten. Schelotto fikk seg en skikkelig klakk i hodet (burde gitt rødt kort til Arsenal), og måtte ut. Heldigvis ble han observert på benken ved slutten av kampen.

Dunk fant notene etter en corner, men var også nær sin 5 (!!) baklengs 2 ganger.

Ellers er det viktig å trekke frem måtte Izquierdo nå har funnet veien inn på laget, og virkelig former rollen sin, angripene og scoringene. Nedbetalingen er nå virkelig i gang, og det kan se ut til at Solly March kun kan kjempe med Knockaert om en plass på laget.

Knockaert var også god i dag med høyt press og godt spill offensivt. Defensivt er det ikke like trygt, men innsatsen redder situasjonene.

Klarer ikke helt å komme utenom nok en scoring til Murray, eller nok en assist fra Gross! Hatten av! Top noch, og en must på et enhver Fantasylag om dagen.

Dette er også en taktisk seier for Chris Hughton som valgte å gå ut veldig offensivt, med et meget høyt press. Spillerne følger opp taktikken gjennom hele kampen, og ofrer seg 100% for å være på rett side av ballen. Det er heller ingen tvil om at det Dunk sitt mål var godt innøvd og utført.

Ellers så må det nevnes at Bong spilte utrolig godt, Ryan hadde flere meget gode redninger, Pröpper og Stephens styrte midtbanen, Dunk og Duffy igjen var limet i forsvar. Glemt noen? Håper virkelig ikke det, for i dag var alle Premier League-spiller av høy klasse.

Status etter 29 kamper, altså 9 runder igjen, er 10. plass med 34 poeng. Det betyr at det er 7 poeng ned til nedrykk (CP en kamp mindre spilt mot Man United), og “bare” 11 poeng opp til Europacup. Med Arsenal sin form så er det nesten lov å drømme.

Noen kaller oss Championship-lag, jeg kaller oss Brighton and Hove Albion, The Seagulls, Albion, Brighton, Brighton, Brighton!

%d bloggere liker dette: