Sterk signering av Brighton på overtid av deadline

Rett før deadline på det engelske transfermarkedet kom nyheten om at Brighton var i samtaler med spanske høyrebacken Martin Montoya. Søknad om utsettelse av deadline sørget for at Brighton hadde to timer ekstra på signeringen, og rett før fristen gikk ut, så ble kontrakten signert.

Den 27 år gamle høyrebacken har spilt i klubber som FC Barcelona, Inter Milan (lån fra FCB), Real Betis (lån fra FCB), før han i de siste to sesongene har spilt i Valencia i La Liga. Totalt har han spilt 112 kamper (8.876 minutter) i La Liga med 3 mål og 11 assists. Sist sesong for Valencia spilte han i 25 kamper med 4 målgivende og 7 gule kort.

I tillegg til sin normale plass høyreback, så kan han også bekle posisjonen som venstreback.

Selv om overgangssummen hittil er ukjent, så skal markedsverdien for Montoya ligge rundt £8M.

Dette virker å være en signering som kompletterer forsvaret i Seagulls, og jeg drister meg til å mene at vi har blant PL beste forsvar akkurat nå.

I tillegg til nevnte Montoya, så signerte også Brighton to spillere til på Transfer Day. Den 26 år gamle forsvarsspilleren fra Wigan, Dan Burn, har også signert. Han blir derimot værende på utlån frem til 01.01.2019. Dan Burn er midtstopper, og har spilt 53 kamper under Paul Cook i Wigan.

I går ble den norske 18-åringen Leo Østigård signert som forsvarsspiller for U23-laget, og i dag fulgte Seagulls opp med en signering av en 17 år gammel svensk midtbanespiller fra Jönköping Södra,  Peter Gwargis. Han skal få god matching for U23-laget, som i år spiller i den gjeveste divisjonen i Premier League 2.

 

%d bloggere liker dette: