Før kamp: Tottenham

Lørdag er det igjen duket for fest på Amex Stadium, når The Seagulls tar imot Tottenham til TV-kamp sen ettermiddag.

Til tross for et meget hard åpningsprogram av Premier League 2018/2019, så er det glede og optimisme som preger Brighton foran denne kampen. Spesielt fordi Amex har blitt et fort de færreste slår oss på (kun 4 av 21 kamper i PL), samt at det er et slitent og litt preget Tottenham som kommer på besøk.

Amex Stadium er blitt et fryktet fort for motstandere

Brighton kommer inn til kampen med to uavgjorte kamper mot Fulham (H) og Southampton (B). Begge kampene endte 2-2, etter at man i begge kamper underpresterte i 1. omgang, lå under 2-0, men spilte glitrende fotball og viser styrke og karakter. Vi kan nok fastslå at dersom man skal håpe på poeng mot Tottenham, så må det presteres i begge omganger.

Tottenham har den siste uken hatt et veldig tøft kampprogram. Søndag spilte de mot Liverpool, og tapte 2-1 på hjemmebane. Så besøkte de Inter i Milano tirsdag i Champions League, i en kamp de ledet 1-0 i lenge, før Inter slo hardt tilbake helt på tampen, og vant 2-1. Dette var nok et hardt slag i trynet for Mauricio Pochettino og hans mannskap.

Brighton mønstrer et nesten skadefritt mannskap til denne kampen. Det er kun Pascal Gross som er på skadelisten for øyeblikket, med sin fotskade. Både Jose Izquierdo og Florin Andone er i trening, og kan således være i troppen på lørdag. Begge spillerne er nok ivrige i å få vise seg frem for første gang denne sesongen. Florin Andone har også blitt utelatt i dagens U23-tropp mot Everton U23, noe som styrker troen på at han er med i lørdagens tropp.

Dele Alli kan et par triks også utenom fotball, men dette får vi nok ikke se noe til lørdag

Tottenham på sin side har noen skader for øyeblikket. Keeper Lloris er ute en periode, og uaktuell på lørdag. Det er nok noe Tottenham kan få lide for denne sesongen, noe vi så mot Liverpool sist søndag. I tillegg er Dele Alli meget usikker mot Brighton. Det vil være en test i morgen for Alli, men medisinsk apparat tror de må vente noen dager til før Alli er spilleklar. Det er godt nytt for Brighton i så fall. Moussa Sissoko er venter å være spilleklar på lørdag, etter sin strekkskade.

Fjorårets tilsvarende oppgjør endte 1-1 på Amex Stadium. Da scoret Harry Kane Spurs ledermål etter 48 minutter, før Gross utlignet kun 2 minutter etter. Å ta vare på sjansene blir også i denne kampen et nøkkelpunkt.

Forventet lagoppstilling for Brighton (4-4-1-1):

Ryan – Montoya, Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, Pröpper, March – Bissouma – Murray

Reserver: Button, Bruno, Balogun, Jahanbakhsh, Kayal, Locadia, Andone

Det er ikke å se bort ifra at Jahanbakhsh kan starte på bekostning av March eller Knockaert, eller at Izquierdo er på benken i denne kampen.

Duffy, Dunk og Stephens må prestere mot Eriksen & Co

Redaktøren tillater seg å komme med et halvdristig tips foran kampen med hjemmeseier 2-1. Dels basert på god hjemmestatistikk, og dels grunnet slitne spillere hos Tottenham.

%d bloggere liker dette: