Viktig seier mot Newcastle

I 9. serierunde ventet en viktig bortekamp mot Newcastle. Hjemmelaget har startet årets sesong langt under pari, og opplever deres verste sesongstart i Premier League. Brighton på sin side har slitt voldsomt på bortebane, og hadde ikke vunnet borte siden november 2017, eller ledet side februar 018.

Izquierdo var endelig tilbake i førsteelleveren etter sin skade solhatt holdt ham ute siden VM, med da unntak av de to innhoppene han har fått siste serierunder.

Kayal får fornyet tillit på midtbanen på bekostning av Bissouma,. Ut over det var det ingen store overraskelser i laguttaket fra manager Chris Hughton.

1. omgang ble en innholdsrik omgang. Det hele startet etter 5 minutter hvor Bong står i “evigheter” med ballen på 16-meteren, og gir bort ballen til hjemmelaget. Bare en mesterlig redning av Ryan 1 mot 1 hindret oss fra en skrekkelig start.

Så etter 8 minutter blir det helt stille på stadion i det Murray blir skallet ned i en duell, og faller bevisstløs ned i gresset. Det er grusomme minutter mens helsepersonell stabiliserer situasjonen, og får han fraktet til sykehus på båre. Murray blir i etterkant diagnostisert med kraftig hjernerystelse, og blir skrevet ut etter god hvile.

Izquierdo viser gjennom denne kampen veldig spillerlyst, og viser samtidig hvor viktig han skal bli fremover. Han vinner ofte ballen høyt, og stormer fremover. Dette fører i det 28. minutt for et hjørnespark, hvor utfallet blir skudd fra Izquierdo som treffer Kayal og går i mål.

Reprisen viser at Brighton strengt tatt ikle burde vært tildelt hjørnesparket, da March var sistemann på ballen. Men det tar ikke bort den gode prestasjonen til Dimuffy som vinner hodeduellen som fører til skuddet fra Izquierdo.

Resten av omgangen blir underholdende, men Newcastle får to store sjanser uten å overliste Ryan.

Etter 66. minutter må Bruno gi seg med en skade, noe som åpner muligheten for Bernardo.

Begge lag hadde i 2. omgang mulighet til å score mål, men effektivitet var ikke god nok. Brighton må sies å levere en god bortekamp, og ikke minst var det viktig å bryte bortekamp-komplekset som har bygget seg opp over 11 måneder.

At man også har to kamper på rad med “clean sheet”, og 6 poeng, når den viktige perioden med kamper mot motstandere vi må kunne kjempe mot fram til midten av desember.

Runde 10 møter vi Wolverhampton hjemme på Amex, og de gikk på en smell hjemme mot Watford nå sist. Brighton har et meget godt tak på Wolves, så det kan bli en hyggelig affære 🙂

%d bloggere liker dette: