Ny viktig kamp venter

Det er ikke mye tid til å hvile eller nyte seirene som kommer i Premier League, og lørdag venter en viktig bortekamp mot et av årets største skuffelser gjennom Burnley.

Brighton har tatt 7 av 9 poeng siste 3 kamper mot Leicester, Huddersfiel og Crystal Palace, mens Burnley står med 1 poeng på siste 5 kamper (U avgjort mot Leicester). Alle de 5 siste oppgjørene mellom Burnely og Brighton har endt med uavgjort, og det er heller ikke et utenkelig utfall i dagens oppgjør.

Brighton vil mangle sentrale spillere som Duffy (3 kamper karantene etter utvisning mot Crystal Palace), Izquierdo og Murray. Balogun har vist godt spill de gangene han har fått sjansen så det bør ikke gi store utslag. Andone har scoret 2 mål på de to siste kampene, og har vist at han er en mann å stole på allerede. Scorer Andone i dag også blir han den 3. rumeneren i historien som scorer 3 kamper på rad i PL. Andone har en fart og gjennombruddshissighet som skaper en ny dimensjon i angrepet til Brighton. Det betyr at Brighton kan spille på flere strenger, og at det er vanskligere for motstanderne å vite hva som venter før kamp. Tilbake fra suspensjon er Dale Stephens.

Brighton ligger før denne kampen på en solid 10. plass med 21 poeng, noe man må være veldig fornøyd med. Samtidig er det bare 2 poeng opp til 6. plassen, slik at man har noe å strekke seg etter. Bakover er det også tett ennå, men etter West Ham på 13. plass begynner det å bli en poengglippe ned til de lavest plasserte. Til nedrykksplassen har vi hele 12 poeng å gå, og det gir en stor trygghet i det vi går inn i den hektiske juleperioden.

Det er tydelig at Brighton har tatt store steg siden sist sesong, og at nysigneringene har satt sitt preg på laget. Vi har absolutt noe i Premier League å gjøre, og i dag skal et hardt presset Burnley få erfare akkurat det.

%d bloggere liker dette: