Seier mot erkerivalen

Det var som vanlig knyttet stor spenning til ligakampen mot London-laget Crystal Palace, som kanskje er Brightons største rival. Mange nøytrale tror sikkert det er Southampton som er den største rivalen i Premier League, men de aller fleste Brighton-supportere vil nok slå fast at det smaker ekstra godt å ta rotta på Roy Hodgsons menn.

Rivaliseringen mellom de to klubbene strekker seg nemlig tilbake til 1940- og 50-tallet, og den har skutt fart igjen de siste årene, siden begge klubbene spiller i Premier League. Brighton tok en tidlig ledelse i midtukekampen i den 15. serierunden, men de fleste hjemmetilhengerne fryktet det verste da Shane Duffy ble utvist, noe som gjorde at Brighton måtte spille store deler av oppgjøret med 10 mann. Hjemmelaget var allikevel ikke snauere enn at det tok en enkel seier, noe som betyr at Chris Hughtons menn står med 21 poeng på 15 seriekamper.

 

Blir det mye feiring på Brighton-fansen denne sesongen?

Bilde: jamesboyes

 

Laget er i rute

Dette betyr at Brighton allerede er godt over halvveis til fornyet kontrakt, og kvaliteten på noen av de svakeste lagene betyr at vi rett og slett kan se litt oppover på tabellen. Snart starter det tøffe juleprogrammet, og mange tippe-tips på bet365 heller nå i retning av at Brighton skal få dreis på stabiliteten og havne på øve halvdel når regnskapets time skal gjøres opp i mai. Den store forskjellen mellom topp 6 og resten av klubbene i Premier League gjør at det bør rekke med rundt 50 poeng for å sikre en plass i topp ti, og mye av grunnlaget for en hyggelig andre halvdel av sesongen legges derfor i løpet av juleprogrammet.

 

Et greit juleprogram

Årets juleprogram sparker i gang med bortekamp mot Bournemouth 22. desember, og dette virker i skrivende stund å være en av de argeste konkurrentene om en plass på øvre halvdel. Andre juledag blir det hjemmekamp mot Arsenal, som rett og slett har vært uslåelige etter at de fikk en dårlig start. London-laget blir selvsagt store favoritter i dette oppgjøret, men Brighton har vist tidligere denne sesongen at de kan slå storklubber på eget gress. Tre dager senere står Everton på motsatt banehalvdel på Amex, og dette er også en kamp Brighton absolutt har muligheter til å vinne. Til tross for tunge investeringer har Everton bare to poeng mer enn Brighton etter 15 kamper, noe som betyr at det bør være mulig å komme på talefot med de blåkledte fra Liverpool. Juleprogrammet avsluttes med bortekamp mot West Ham 2. januar, og i likhet med Bournemouth er West Ham en klubb som kan bli en av de største utfordrerne om en plass på øvre halvdel.

 

Ny reise til Bournemouth i FA-cupen

Den gode innsatsen i Premier League kan muligens også føre til at Hughton velger å satse litt på cupen denne sesongen. Realistisk sett er FA-cupen ett av to trofeer Brighton kan vinne, og det blir en ny tur til Bournemouth i tredjerundekampen. Bournemouths manager, Eddie Howe, har i tidligere sesonger vist at han gir fullstendig blaffen i cupen, og det er helt greit for oss hvis han velger å videreføre denne tradisjonen. Fansen kan nemlig gå lei av middels plasseringer i Premier League i lengden, og en god innsats i cupen kan derfor være med på å holde entusiasmen oppe.

%d bloggere liker dette: