Mot ny kontrakt

Bournemouths manager Eddie Howe innfridde som vanlig, og heldigvis for Brighton valgte han nok en gang å nedprioritere FA-cupen. The Seagulls tok seg derfor enkelt videre til fjerde runde i verdens eldste cupturnering. Stadig flere managere for klubber midt på tabellen gir blaffen i FA-cupen, noe som fortoner seg som rart, siden disse lagene har lite å spille for resten av sesongen.

Det skal nemlig skje et jordskjelv hvis Brighton eller Bournemouth havner i nedrykkskampen, og vi håper derfor at Chris Hughton satser alt på å komme langt i cupen denne sesongen. Det er nesten litt trist hvordan den gamle turneringen har falt i prestisje, men hvis vi skal være realistiske er dette én av to muligheter klubber som Brighton har til å vinne et trofé. Du får uansett gode fotball odds hos bet365 på å tippe at noen nye spillere hjelper Brighton med å komme langt i cupen, siden Hughton uttalte før jul at det neppe blir forsterkninger i dette overgangsvinduet.

Det går mot ny kontrakt i Premier League

Brightons innsats i Premier League har så langt vært upåklagelig, og alle de svake klubbene i bunnstriden gjør det nærmest utenkelig at det ikke skal bli Premier League-spill på Amex også neste sesong. Etter det tøffe juleprogrammet står nemlig Brighton med 26 poeng, noe som betyr at tre seire til bør være nok til å sikre en ny sesong i Premier League. Nøkkelen til å ta de viktige trepoengerne ligger i hjemmekampene mot Watford og Burnley i begynnelsen av februar samt de to hjemmekampene mot Huddersfield og Cardiff i mars. Greier ikke Hughtons menn å ta minst ni poeng i disse fire kampene, kan det allikevel fort bli mer spennende enn ønskelig på Amex utover våren.

 

Det går mot en ny PL-sesong for Brightons trofaste tilhengere.

(CC BY 2.0) av Jonathan Rolande

 

Vi må heller ikke glemme at Chris Hughton har slitt på våren tidligere, og han var blant annet ansvarlig for Norwich sin kollaps i 2014, som endte med sparken for Hughton og nedrykk for kanarifuglene. Hughtons forsiktige tilnærming har allikevel fungert langt bedre i Brighton, og inntrykket blant supporterne er at den tidligere Tottenham-forsvareren nærmest kan gå på vannet. Det kan allikevel reises spørsmål om Hughton er rett mann til å få Brighton til å strekke seg mot 50-poengsmerket i løpet av en sesong, men det er vanskelig å se hvordan dette skal bli mulig for noen managere slik Premier League er strukturert i øyeblikket.

De seks største klubbene vil ha en stadig større del av kaka, og det er blir veldig vanskelig å hente gode spillere som kan slå til på direkten. Brighton har allerede erfart dette denne sesongen, siden den nye nederlandske spissen Jurgen Locadia slet voldsomt i sesonginnledningen, men etter at han ble matchvinner mot Everton i romjulen får han forhåpentligvis sving på sakene. Brighton trenger nemlig en spiss som er kapabel til å score minst 15 mål i sesongen hvis klubben skal kunne fortsette med å hevde seg i Premier League, og forhåpentligvis kan Locadia danne grunnlaget for å bli en notorsik goalgetter resten av denne sesongen.

%d bloggere liker dette: