Kampen for tilværelsen

Vår fremste utfordrer i kampen mot nedrykk fra Premier League er utvilsomt Cardiff. Etter dagens hyggelige innkassering av 3 poeng mot Huddersfield, og Cardiffs tap mot Wolverhampton, så ser det mye lysere ut for oss.

Men hjemmekampen mot Cardiff blir utvilsomt nøkkelkampen for å overleve i Premier League. Det er nå 5 poeng ned til Cardiff, og mellom oss ligger Southampton og Burnley etter 28/29 serierunder.

Cardiff har igjen disse motstanderne denne sesongen:

West Ham (H), Brighton (B), Chelsea (H), Manchester City (B), Burnley (B), Liverpool (H), Fulham (B), Crystal Palace (H), Manchester United (B).

Utvilsomt ser man at Cardiff har et meget tøft gjenstående kampprogram, og jeg kan ikke se hvordan de skal ta igjen Brighton. Spesielt ikke om de avgir poeng mot Brighton på Amex senere i mars. Den innbyrdes kampen som var satt opp 16. mars blir imidlertid flyttet grunnet at Brighton er kvalifisert for kvartfinale i Emirates FA Cup 17. mars mot Millwall. Det tettere kampprogrammet til Brighton kan dermed ødelegge for oss i Premier League.

Jeg tror Cardiff tar maksimalt 5 poeng til i kampene ut denne sesongen. Cardiff har også en langt dårligere målforskjell enn Brighton (-32 mot -11). Det skal derfor mye til at Cardiff klarer å berge plassen sin i Premier League.

De andre lagene rundt oss på tabellen (Southampton, Burnley, Newcastle og Crystal Palace) har i den senere tid vist bedre form, og tar jevnlig poeng. Det skal derfor mye til at noen av disse lagene vil havne på nedrykksplass. Brighton skal også møte alke disse lagene i sine gjenstående kamper, med unntak av Burnley. Kun Crystal Palace er bortekamp av disse oppgjørene.

Så når spillereglene er slik at 3 lag må rykke ned, og det ikke skal være Brighton, så er troen sterk på at det blir Cardiff.

%d bloggere liker dette: