Duket for thriller

Landslagspausen er over, og igjen er det duket for nervepirrende minutter i Premier League. Brighton tar i ettermiddag imot Southampton hjemme på Amex Stadium, i det som pleier å være et interessant lokalderby.

Samtidig går nå Premier League inn i sin siste, og avgjørende fase. Brighton skal nå spille 9 kamper på 7 uker i Premier League, samt minst 1 kamp i FA-cup. Det er 2-3 flere kamper enn de fleste andre lag.

Brighton står med 33 poeng etter 29 kamper, og bør etter alle soleklare merker klare seg i Premier League. Spesielt når vi ser at vi på hjemmebane skal møte Southampton, Bournemouth, Cardiff, Newcastle og Manchester City. Nøkkelkampen er helt klart Cardiff, men vi kan før dette ha klart å sikre oss videre spill i Premier League, da vi har 5 poeng ned til nedrykksplassen.

Først ut venter lokalderby mot Southampton i ettermiddag. Brighton er ventet å måtte unnvære Pascal Gross og Florin Andone til kampen, mens Davy Pröpper antas å spille selv om han returnerte fra landslagssamlingen ikke helt “fit for match”.

Lagene har møttes 2 ganger allerede denne sesongen. I ligacupen vant Southampton 1-0 på Amex med reservepregede lag, mens det ble 2-2 i Southampton i Premier League (i en kamp Brighton lå under 2-0). Innbyrdes på hjemmebane så er stillingen 2-4-5 med 10-13 i målforskjell. Sist sesong ble det 1-1 og poengdeling, men Brighton har utviklet seg en god del siden det.

Fortet Amex Stadium har i år ikke vært like solid som forrige sesong, men det er fortsatt ikke mange som slår oss på vår hjemmebane. Vi velger å tro at det også onsdag blir poeng på The Seagulls, i en utgangspunktet åpen kamp. Men husk at også The Saints spiller med kniven på strupen for å unngå nedrykk, noe de så vidt klare forrige sesong.

%d bloggere liker dette: