Hvordan ser Brighton-troppen ut neste sesong?

Sesongavslutning er ensbetydende med at stadige transferrykter starter å florere og Brighton er intet unntak. Også her snakkes og skrives det om spillere ut og spillere inn, men hvordan ser det egentlig ut hvis vi kikker litt nærmere på ståa i troppen?

Brighton & Hove Albion har hatt en begivenhetsrik sesong. De fleste spådde klubben til en plass like over de tre nedrykksplassene, og disse forventingene ser ut til å innfris. I tillegg nådde Brighton en semifinale i FA-cupen, hvor Manchester Citys imponerende maskineri imidlertid ble for sterke på Wembley (0-1). Alt annet ville også vært en kjempeoverraskelse. Hos bet365 tippe-resultater stod en seier til Brighton i odds 11. At City skulle score tre eller flere mål ga kun 1,73 ganger pengene.

Hvordan ser det ut foran sesongen 2019/2020? Vi har tatt en kikk på The Seagulls´ nåværende tropp og kontraktsituasjonen til klubbens spillere.

Kilde: Pixabay

Keeper:

Mat Ryan – til 2022.

David Button – til 2021.

Jason Steele – til 2021.

Forsvar:

Shane Duffy – til 2023.

Lewis Dunk – til 2023.

Dan Burn – til 2022.

Leon Balogun – til 2020.

Gaëtan Bong – til 2019.

Bernardo – til 2022.

Bruno – til 2019.

Martin Montoya – til 2022.

Midtbane:

Yves Bissouma – til 2023.

Davy Pröpper – til 2021.

Dale Stephens – til 2021.

Beram Kayal – til 2020.

Solly March – til 2022.

Pascal Gross – til 2022.

Anthony Knockaert – til 2022.

Angrep:

Jose Izquierdo – til 2021.

Alireza Jahanbakash – til 2023.

Viktor Gyokeres – til 2020.

Jürgen Locadia – til 2022.

Florin Andone – til 2023.

Glenn Murray – til 2020.

I denne 24 manns-troppen er det kun Gaëtan Bong og Bruno som har kontraktutløp etter inneværende sesong. Trolig betyr det at Brighton kan beholde store deler av troppen, i alle fall hvis de selv ønsker det, men som alltid vil det også trolig komme andre utskiftninger i stallen. Det er lite sannsynlig at eier, Tony Bloom, kjører total Daniel Levy-stil (Tottenhams eier, red. anm.) og forbli passiv på overgangsmarkedet når det åpner senere i sommer.

Faktisk ble både Jan Mlakar (spiss) og Tudor-Cristian Baluta (forsvar/midtbane) signert i vinter for deretter å bli lånt tilbake til sine respektive klubber, men begge kan altså bli å finne på Amex Stadium når sesongoppkjøringen starter igjen i august. Også Ezequiel Schelotto (utlånt til Verona) er Brighton-spiller neste sesong.

Trolig finnes det også noen som har fått øynene opp for Brightons nøkkelspillere. Skulle en storklubb slå på tråden er det vanskelig både for klubb og spiller å takke nei, selv om det gjenstår både ett, to eller tre år av en kontrakt. Spillere som Yves Bissouma, Pascal Gross og Glen Murray er trolig navn som står på tavler i ulike styrerom rundt omkring i England. Gross ble faktisk så sent som i vinter linket til Liverpool.

Hvordan Brightons endelige tropp for neste sesong ser ut har trolig ingen svaret på enda, til det er fotballen og overgangsvinduene for uforutsigbare. Det eneste som er sikkert er at det helt sikkert kommer flere spillerrykter i løpet av våren og sommeren.

%d bloggere liker dette: