Ny manager på plass

Avisen The Guardian melder lørdags kveld at Graham Potter har gitt beskjed til ledelsen i Swansea at han ønsker å forlate klubben, for å ta over Brighton i Premier League.

Graham Potter skal visstnok ta med seg hele sitt trenerteam, og klubbene har blitt enige om en sum pålydende £2M for overgangen, ettersom Potter nå er i kontrakt med Swansea.

Den uerfarne engelskmannen gjorde ved hjelp av uortodokse metoder og sterk lagbygging Östersund til Sveriges femte beste lag i serien år, og et Europa League-lag å regne med. Det er også uerfarenheten  som Premier League-manager som utgjøre det største utrygghetsmomentet til Graham Potter.

Graham Potter er 43 år gammel, og har den siste sesongen vært manager i Swansea i Championship. Der havnet laget på 10. plass, og laget presterte 1,45 poeng i snitt på 51 kamper (cup er inklusiv). Før dette har engelskmannen fra Solhull hatt stor suksess med svenske Østersund, som han tok fra 4. nivå i Sverige til cupspillet i Europe League fra 2010 til 2018. Etter gruppespillet mot Zorya, København og Lokomotiv Moskva, så ble Arsenal for sterke i cup-spillet.

Det er liten tvil om at Potter vil kunne bygge oppunder den lagfølelsen og giveren spillerne i Brighton har for vane å gi hverandre, men her må han også lykkes med spillerkjøp gjennom denne sommeren.

%d bloggere liker dette: