Nye regler kommende sesong

Dette blir nytt neste sesong

Mur på frispark:

Fra og med 2019/20-sesongen vil det ikke lenger være lov for angripende lag å sette en spiller i motstanderens mur – hvis den består av minst tre mann. Setter man opp en defensiv mur må angrepsspilleren holde en avstand på minst én meter.

Skulle en spiller bryte denne regelen så er straffen i stedet frispark til det andre laget.

Straffespark:

Når et straffespark skytes må keeperen ha minst en fot på mållinja, og det heter seg også at keeperne faktisk ikke kan bløffe ved å late som om de skal kaste seg til en side.

Så må united.no få si at vi er spent på hvor tøft dette gjennomføres. Får vi 3-4 straffespark før det godkjennes eller ser dommerne litt gjennom fingrene også med dette – som de stort sett har gjort når keeperne har fått kaste seg noen metere ut av målet nesten før straffen er tatt.

Bytter:

Hvis man blir byttet ut så må man nå forlate banen ved nærmeste sidelinje.

Så om man er ved cornerflagget på motsatt side så må man forlate banen der i stedet for å drøye tid ved å tusle over hele banen til innbytterbenken. Spillerne som er blitt byttet ut får også et ansvar for raskest mulig å komme seg til innbytterbenken. De kan altså ikke stoppe opp på en eller annen tribuneside for å slappe av eller ta en prat med tilskuerne.

Gule og røde kort for managerne:

Vi er vant til å se at managere blir sendt til tribunen, men nå kan de også få gult kort. Hvis noe skulle skje uten at dommeren vet hvem som har skylda så er det hovedtreneren som mottar straffen.

Femmeter:

Nå er det slik at ballen ikke er i spill før den har forlatt 16-meteren. Det er derfor man av og til tar en femmeter på ny hvis forsvareren tar imot ballen innenfor 16-meteren.

Heretter er ballen imidlertid i spill så fort den er touchet. Det vil si at en forsvarer kan ta imot ballen inne i 16-meteren.

Slutt på dropp:

Hvis dommeren har stoppet spillet for å få kontroll over noe på banen, så har regelen vært at ballen skal droppes. Dette blir det nå helt slutt på. I stedet vil ballen gis til laget som sist var borti den. Hvis kampen stoppes mens spillet foregår i 16-meteren så er det keeperen som får ballen.

Slutt på mål via arm:

Samtlige mål som går inn i nettet via en armen til angrepsspiller vil neste sesong annulleres. Men merk: Dette gjelder kun for angripende lag. En forsvarsspiller kan fortsatt score selvmål med armen.

Gult kort for feiring etter VAR-mål:

Hvis et lag scorer et mål, spilleren og laget feirer helt vilt og alt så blir annullert av VAR – så kan spilleren som feiret for vilt fortsatt få gult kort for feiringen.

VAR:

De fleste har sikkert fått med seg at VAR – videodømming – blir innført i Premier League fra starten av 2019/20-sesongen.

Kilde: Dag Langerød / Supporterklubben – Premierleague.com

%d bloggere liker dette: