Nye takter med Potter

Godt resultat mot Birmingham i dag, men resultatet lyver noe. Brighton var gode fremover, men også effektive, altså litt motsatt av hva vi er vant til de siste to årene. Litt rufsete bak, spesielt i første omgang og begynnelsen av 2. omgang. Men sånn blir det fort når man ser konturer av litt ny fotball.

For det var noe roligere rundt spillet til Brighton, ikke bare raske overganger. Spillerne beveget seg bedre for å kunne motta ballen i alle ledd (inkl. Ryan), og flere kunne bevege seg langt friere enn før. Pröpper var mer høyre midtbane enn før, og virket å kunne jobbe friere. Trossard, var kampens store spiller med 3 målgivende, spilte veldig fritt som offensiv midtbane. Han blir en spennende spiller å følge, og ser ut til å kunne spille gjennom Murray fra 16 meteren, og fore Duffy og Dunk med headinger fra frispark. Uten tvil en mulig matchavgjørende spiller. Trossard hadde også løp på kryss og tvers som åpnet motstanderen.

Birmingham hadde riktighet to avslutninger i tverrliggeren, mot Brightons ene (Montoya). Men det var kvalitetsforskjell på lagene, kanskje noe større enn forventet. Allikevel må nok tempoet jevnt over opp to hakk mot motstandere i Premier League. Det tror jeg kommer om 2 uker når Watford tar oss i mot.

Sluttresultatet ble 4-0 i dagens kamp bare to uker før sesongstart. Murray åpnet med scoring i det 8. minutt, nydelig gjennomspill fra Trossard, Locadia fortsatte i det 18. minutt, før Trossard serverte Duffy 2 ganger omtrent likt på frispark.

%d bloggere liker dette: