Liten uttelling for god fotball

Sesongens andre seriekamp hjemme mot West Ham skulle gi svar på om den gode åpningen mot Watford bare var et blaff.

Manager Graham Potter valgte å kun gjøre en endring på lagoppstillingen i forhold bortekampen mot Watford. Nykommeren Leonard Trossard fikk sin debut i Premier League på bekostning av Jürgen Locadia.

Og nettopp Trossard skulle vise seg å være en nøkkelspiller i dagens kamp. Med sin utligning, sant et korrekt annullert mål, så sørget han for et meget viktig poeng. Resten av kampen var han ofte involvert i gode angrepsspill, og god bevegelse.

Den gode bevegelsen er også merkbart bedre på flere spillere i år enn tidligere år. Midtbanen spiller langt i friere roller, og det merkes på både presisjon og kreativitet. Spesielt er Pröpper giftigere enn tidligere, og kan også finnes på høyre kant.

Solly March ser også ut til å blomstre opp litt, og hadde i dag noen gode perioder. Bakover er Dunk, Duffy og Burn blitt meget sammensveiset. Usikkerhetsmomentet er nok farten ved gjennombruddspasninger defensivt. Og nettopp det ble avslørt når West Ham relativt ufortjent tok ledelsen 1-0.

En annen utfordring vi kan oppleve dette året er at 35-årige Glenn Murray oftere kan bli funnet på feil side av offside-grensen av VAR. Dette vil nok åpne opp mer for Maupay og Andone på topp.

For det var Brighton som den første timen styrte kampen, og skapte muligheter. Litt avvikende fra spillet under tidligere manager Hughton, så beholdes nå ballen og roen i laget. Men med større kreativitet og bevegelse i laget, så skapes det større rom som virker å være vanskeligere for motstanderne å demme opp for.

Oppsummert så fortsatte spillet og spillerstilen som Potter virker å fått drillet inn, noe som gir stor optimisme for oss rundt laget. Vi står med 4 poeng etter 2 kamper mot motstandere vi må kunne spille jevnt med om vi skal avansere noe på tabellen denne sesongen.

Og bare for å si det med en gang: Trossard blir vår nøkkelspiller denne sesongen. Merk deg navnet, og kjøp inn til Fantasy-laget.

%d bloggere liker dette: