Brighton forlenger samarbeidsavtale med hovedsponsor

Brighton & Hove Albion forlenget i august sin avtale med det amerikanske finansselskapet American Express. Avtalen blir dermed den lengste og mest verdifulle i klubbens 118 år lange historie.

Den flerårige forlengelsen betyr at American Express fortsatt kommer til å gi navn til Brightons hjemmebane, Amex Stadium – helt korrekt er det fulle navnet American Express Community Stadium. Også klubbens fotballakademi kommer til å bli navngitt etter den amerikanske finansgiganten, kanskje mest kjent for sine kredittkort. Brightons spillerdrakter (herre-, dame-, utviklings- og ungdomslag) kommer naturligvis også til fremdeles å bli prydet av American Express´ logo på brystet.

– Vi er lykkelige over å kunne forlenge samarbeidet med et av verdens mest kjente og respekterte selskaper, sier Paul Barber, administrerende direktør i Brighton & Hove Albion.

Nytt i avtalen er at American Express i fortsettelsen vil engasjere seg sterkere innenfor dame- og jentefotballen i Brighton. Det betyr derfor at den største samarbeidspartneren nå også lever opp til sitt eget og klubbens ønske og forpliktelse om å bidra til inkludering og mangfoldighet.

Derfor kommer også American Express til å ha navnerettighetene til kvinnenes fotballanlegg som for tiden er under oppførelse.

– Som et internasjonalt selskap er flere av våre ansatte Brighton-supportere, og gjennom vår samarbeidsavtale med klubben har de fått vært del av den eventyrlige reisen til Premier League. Vi er også stolte over å bidra til, og oppnå, resultater i Brightons lokalsamfunn og denne avtalen er et bevis på at vi ønsker å bidra også i fortsettelsen, sier American Express´ administrerende direktør i Storbritannia, Charlotte Duerden.

Kilde: Pixabay

Om Brighton også spiller Premier League i de kommende årene er det naturligvis ingen som kan si med sikkerhet. En fornuftig sesongstart har imidlertid gitt forhåpninger om overlevelse. Hos bet365, som tilbyr massevis av spill på nettet, får du i skrivende stund 1,28 i odds på at Brighton spiller Premier League også i den kommende sesongen. Vi håper naturligvis at bookmakeren har rett. Oddsen på at «The Seagulls» havner på øverste halvdel av tabellen ligger for øvrig «kun» på fem.

Enda bedre fasiliteter

For supporterne kommer den nye avtalen forhåpentligvis til å innebære en forbedret stadionopplevelse. I alle fall har American Express, i samarbeid med klubben, forpliktet seg til å utvikle og støtte ulike måter som kan gi Brightons lojale supportere en enda bedre opplevelse når deres helter spiller hjemmekamper. I så fall kan Graham Potter se frem til mange spennende år i Brighton hvis han fortsetter med å produsere resultater.

Kilde: Pixabay

American Express kommer fortsatt til å bidra i klubbens veldedighetsorganisasjon som arbeider med initiativer innenfor helse, utdannelse, sosial inkludering og mangfoldighet i lokalområdet.

– American Express har allerede vært en samarbeidspartner i nesten et tiår, og omfanget og varigheten av partnerskapet tror jeg ikke det finnes maken til innenfor sportens verden. Sammen har vi oppnådd mye for klubbens supportere og lokalsamfunnet, og forlengelsen av avtalen understreker våre visjoner og ambisjoner for fremtiden, sier Barber.  

Amex Stadium har en kapasitet på 30 750 tilskuere og har siden åpningen i 2011 vunnet flere priser, blant annet for beste nye stadion, beste sted for stadion-eventer og mest handicap-vennlige stadion. «Amex» brukes også i stor grad av lokalsamfunnet til arrangementer og begivenheter som klubbens veldedighetsorganisasjon står bak.

%d bloggere liker dette: