Deadline Day for sesongen i dag?

Klubbene i Premier League skal i dag møtes på nytt for å diskutere seg frem til en løsning for hvordan resten av sesongen 2019/2020 skal være. Et av forslagene om nøytrale baner har blitt avvist av både Watford, Aston Villa og Brighton i forkant av møtet. 

Administrerende direktør i Brighton, Paul Barber, har tidligere fortalt at så langt har man ikke fått sett noen helhetlig plan i hvordan man forestiller seg at Premier League skal kunne fullføres på en god og rettferdig måte, og håper at det nå snart vil komme på plass.

Et av forslagene som har vakt mest oppstyr i forkant av møtet er forslaget om at alle kamper skal spilles for nøytrale baner for lagene. Paul Barber var først ute med sitt syn på saken, om at dette var ikke noe Brighton kunne godta. Brighton har 5 av 9 kamper igjen på hjemmebane, mot lag som Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal og Newcastle. Unødvendig tap av poeng som følge av manglende hjemmebanefordel vil kunne være skjebnesvangert i kampen om å overleve. 

Selv om kampene skal spilles for tomme tribuner, så vil det være en viss hjemmebanefordel ved å spille på egen stadion, kontra nøytral stadion for begge lag. Det handler om kjennskap til bane, garderoben, byen. Det er ikke alltid så mye som skal til for å skille lagene i Premier League, og dette kan være veldig avgjørende for utfallet.

Mange tror at dagens møte kan utspille en stor rolle i hvorvidt sesongen kan komme til å bli avlyst eller ei. Det er allerede kommet indikasjoner på at League One og League Two kan bli avlyst innen 1 til 3 dager, og alle innspill som nå kommer vil være med å bidra til en retning. Brighton, har til tross for forslag som ikke er ønskelige å gjennomføre, vært tydelige på at de primært ønsker at sesongen skal ferdigspilles.

Søndagens nyhet om at en ny Brighton-spiller være smittet av Corona vil sannsynligvis ikke være utslagsgivende for gjennomføring av Premier League, men samtidig gir det et tegn at slik kan fort oppstå i klubbene til tross for at man er meget forsiktige. Og det er viktig at man har en plan for hva som skjer hvis f.eks. en klubb eller to må sette alle sine spillere i 14 dagers karantene grunnet smitte.

Så blir det spennende å se hvem som vinner diskusjonen i møterommet senere i dag.

%d bloggere liker dette: