Reise til Brighton

For mange nordmenn er reisen for å oppleve en Premier League kamp på Amex Stadium relativt enkel og billig. Terskelen for å reise til Brighton bør derfor være lav.

 

Reisen Norge – Brighton

Med utgangspunkt fra Norge så er det 4 norske byer som har direkte flyvninger til og fra Gatwick Airport, som er den nærmeste flyplassen til Brighton. Norwegian flyr direkte til og fra Oslo (Gardermoen), Bergen, Trondheim og Stavanger. Fra Gatwick er man kun 25 minutter med tog unna Brighton. Dermed er Gatwick faktisk nærmere Brighton, enn det London er.

Våre medlemmer har tilgang til rabatterte priser gjennom Norwegian.

I tillegg så kan man fly til Heathrow med flere flyselskaper. Derfra er det ca. 2 timer med tog til Brighton. Fra Gatwick Airport er det enklest å komme seg med tog til Brighton. Man kan velge mellom togselskapene Gatwick Express, Thameslink og Southern, som alle går til Brighton (uten overganger).

Du kan faktisk også benytte samme togbillett på disse tre operatørene, og prisen er ca. 115 kroner hver vei. Reisetiden er kortest for Gatwick Express som kjører direkte uten stopp. Da vil reisetiden være ca. 25 minutter. Med Southern og Thameslink som er lokaltog, og således stopper på stasjoner, så må man påberegne ca. 40 minutter.

Togbillettene kjøpes enkelt på automater på togstasjonen på Gatwick Airport.

Det er også enkelt å ta buss til/fra Brighton og Gatwick Airport. Selskapet Nation Express har direktebuss som kun benytter 45 minutter, og kjører langs M23 (også navnet på derby mellom Brighton og Crystal Palace).

Har man tidlig fly til Norge, eller bor i nærheten av Brighton Pier, så kan dette være et vel så godt alternativ som toget. Jeg anbefaler forhåndsbestilling av bussbillett.

Legg merke til at fly til/fra Norge benytter South Terminal på Gatwick. Både buss og tog har ankomst avgang fra South Terminal på Gatwick.

Ønsker du heller å benytte taxi mellom Gatwick og Brighton, så tar dette ca.30 minutter og koster rundt £50. Er dere 5 personer, så vil dette som regel lønne seg i forhold til tog/buss. Det finnes flere taxiselskpaer som opererer med faste priser og forhåndsbestilling. Velg et selskap som virker ordentlig.

Nyttige linker:

http://www.norwegian.no

http://www.gatwickexpress.com

http://thetrainline.com

http://www.nationalexpress.com

http://www.gatwickairport.com

 

Overnatting

Hvorhen man velger overnatting i Brighton bør vurderes hva primærformålet med oppholdet er.

Bor man nærme togstasjonen, så er dette veldig behagelig i forhold til Amex Stadium og flyplassen, mens det finnes mange hoteller langs strandpromenden hvis man vil være nære sjøen.

Fra togstasjon til strandpromenaden er det ca. 15 minutter rask gange, evnt. buss/taxi, men mellom disse finnes mye interessante gater og handlemuligheter.

Supporterklubben, The Seagulls Norway, har en hotellkjedeavtale med Jurys Inn i Storbritannia. Hotellet Jurys Inn Brighton, som ligger kun 2 minutters gange fra togstasjonen, gir våre medlemmer 15% rabatt på sin laveste pris. I tillegg gir hotellkjedeavtalen vår 10% rabatt på alle øvrige Jurys Inn hoteller i Storbritannia.

Jurys Inn har også et hotell langs strandpromenaden i Brighton for de som foretrekker dette.

Jurys Inn Brighton ligger som sagt omtrent på selve togstasjonen. Hotellet er veldig moderne, og har meget god standard på rommene. Bestillingen skjer via hotellkjedens internettside med innlogging. Informasjon om innlogging kan man få tilsendt via medlem@theseagulls.no

Nyttige linker:

http://www.jurysinn.com

http://www.hotels.com

 

Til og fra kamp

Stadion til Brighton & Hove Albion, Amex Stadium, ligger i et område utenfor selve Brighton som heter Falmer. Her finner man også bl.a. universitet i Brighton.

Den enkleste måten å reise til og fra Amex Stadium er med lokaltog som kjøres av Southern fra Brighton til Falmer. Togene  går ofte, og tar kun 6—10 minutter. I tilknytning til fotballkamper på Amex Stadium, så er togturen gratis (2 timer før/etter kamp), ellers så koster den ca. 40—55 kroner.

Fra Falmer Station til Amex Stadium så er det kun 2 minutter gangtid.

Nyttige linker:

https://www.thetrainline.com

 

 

 

 

 

 

 

Amex Stadium, Falmer

Amex Stadium:

Utenfor kamptidspunkt, så finner man mulighet for å handle i supporter butikken som ligger i selve stadion. Her finner man de fleste effekter man ønsker, og det er også mulighet for å få ønsket trykk på lagdrakten mens du venter.

Ved siden av supporter butikken på North Stand, så finnes også Dick’s Bar, oppkalt etter Dick Knight. Baren er åpen for alle på dager uten kampprogram, men kun for billettinnehavere på selve kampdagene.

På stadion finnes også restauranter som HB’s restaurant, og mulighet for omvisning på stadionen.

Nyttige linker:

http://www.brightonandhovealbion.com

https://www.seagullsdirect.co.uk

https://www.eventsatbhafc.co.uk

 

%d bloggere liker dette: