Brighton i europeisk målestokk

Har du noengang lurt på hvordan Brightons prestasjoner blir målt opp mot andre europeiske klubber? Vel, svaret på det finnes selvsagt.

Euro Club Index er en tjeneste som til en hver tid rangerer alle de europeiske klubbene etter et slags system som kan sammelignes med FIFA’s rangering av landslag.

Man får mer rankingpoeng av å slå en god motstander, enn en dårlig. På samme måte så taper man mer dersom man taper mot en dårlig lag, enn mot et godt lag. Uavgjort mot lag over en på rankingen gir plusspoeng, mens U mot lag under gir minus. Et helt logisk system.

Brighton ligger ved siste måling på en 113. plass i Europa, rett bak lag som Rubin Kazan, Newcastle, FC København og Hannover 96, men foran Standard Liege, Watford, Trabzonspor, og Nantes.

Av de engelske lagene kommer Brighton på 15., og seirene mot United og Arsenal, sant uavgjort mot Spurs i forrige sesong, var nok gode bidragsytere.

Av de norske er Rosenborg høyest på 157. plass, mens danskene har 3 lag høyere enn Brighton (FCK, Brøndby, Midtjylland). Beste svenske lag er Malmø på 160. plass.

For de som er på twitter så anbefaler jeg å følge dem der, da de poster oppdatert topp 25 relativt hyppig. Alle kan derimot finne sitt lag ved å gå inn på http://www.euroclubindex.com/

%d bloggere liker dette: