Før kamp: Fulham

Det er på tide igjen å lade opp til ny hjemmekamp, og denne gang er det Fulham som har æren av å få gjeste fantastiske Amex Stadium i Brighton.

Brighton kommer fra to relativt gode prestasjoner i Premier League, hjemme mot United og borte mot Liverpool, samt en relativt ubetydelig kamp i Carabao Cup på tirsdag. Spesielt hjemmekampen mot United, og vår gode hjemmestatistikk fra sist sesong med kun 4 tap, bør sørge for at selvtilliten er på topp før kampen. Samtidig ga bortekampen mot Liverpool et håp om at bortestatistikken kan bli bedre denne sesongen, enn den var sist sesong. Tirsdagens cupkamp hjemme mot Southampton, hvor vi tapte 1-0, burde ikke påvirke laget i noen grad ettersom hele 10 spillere ble byttet ut fra forrige serierunde. Brighton startet også med hele 3 spillere fra U23, uten at de nødvendigvis gjorde seg bort i kampen mot Southampton.

Bilderesultat for bruno brighton

Det er forventet at Brighton kan stille med tilsvarende tropp som deltok borte mot Liverpool. Det har ikke blitt meldt om noen nye skader i troppen, noe som Chris Hughton har vært bekymret for, spesielt rundt forsvarsrekken. Det rapporteres også om at Bruno har vært tilbake i trening hele denne uken, og det vil bli vurdert tett opptil kamp hvorvidt Bruno skal være med i troppen mot Fulham eller ei. Av de andre spillerne som har vært ute med skade, så er det oppløftende å høre at Lewis Dunk kan være tilbake i trening fra i dag, mens Iziquerdo og Andone er forventet tilbake i trening i løpet av landskampspausen som starter umiddelbart etter helgen. Med det så går spillertroppen snart til å være fulltallig, og veldig slagkraftig.

Ettersom så mange spillere ble hvilt i cupkampen mot Southampton er det forventet at spillerne skal ha friske ben etter de to tøffe serierundene mot United og Liverpool. Det antas å ikke bli store endringer i startoppstillingen mot Fulham, i forhold til startoppstillingen mot Liverpool. Et av spørsmålstegnene er nok hvordan manager Chris Hugton velger å komponere midtbanen sin. Pascal Gross har gjort sine beste prestasjoner hjemme på Amex Stadium, og har scoret alle sine 8 mål der (7 i fjor + 1 i år), mens Bissouma har vist stigende progresjon i Brighton-trøya etter at han har fått sjansen. Begge fikk spille i cupkampen på tirsdag, da med Gross i en defensiv midtbanerolle. Gross ble byttet ut i det 63. minutt, mens Bissouma fikk spille hele kampen. Hughton har også nevnt at de to fint kan spille samtidig på laget, selv om de har mye av de samme styrkene. Men Hughton ser ikke for seg Gross som en defensiv midtbanespiller til vanlig. Hvis begge skal spille samtidig, så er det nok Pröpper som står nærmest reservebenken, da Stephens står bedre som defensiv midtbanespiller. På kantene er det nok March og Knockaert som får fornyet tillit, etter som AJ ikke leverte noen overbevisende spill i cupkampen, og March og Knockaert har spilt bra hittil i sesongen.

I forsvar ligger det an til fornyet tillit for Montoya, Duffy og Balogun. På venstre backplass står litt mer åpent mellom Bong og Bernardo fortsatt, og sannsynligvis står de ganske likt i vurderingen som blir gjort. Det er derfor å anta at Hugton setter trygghet først, og ikke rokkerer. Bruno har vært i trening den siste uken, etter skaden han fikk i første serierunde mot Watford. Allikevel tror jeg han starter på reservebenken i denne kampen, og at han får bygge seg opp gjennom landskampspausen for å bli 100% kampklar i konkurranse mot Montoya.

Bilderesultat for brighton fulham

I angrep skal det fortsatt mye til å utelate Murray fra startoppstillingen. Den 34 år gamle ringreven kjemper innbitt en kamp for å holde Locadia utenfor startoppstillingen, og stålsette seg mot Andone når han straks blir spilleklar.

The Seagulls har slått Fulham i de siste 5 oppgjørene klubbene i mellom, senest da 2. januar 2017 på Craven Cottage. Men London-laget har stålsatt seg gjennom sommeren med mange, spennende signeringer, og har prestert godt så langt i Premier League. Med 3 poeng, og 5-7 i målforskjell så ligger Fulham på plassen over Brighton, og dette blir dermed en meget viktig 6-poengskamp for begge klubber. Fulham startet sesongen med 2-0 tap hjemme mot Crystal Palace, og fulgte opp med 3-1-tap borte mot Tottenham. Fulhams seier kom hjemme mot Burnley i forrige serierunde, hvor de vant 4-2 i en underholdende og dramatisk kamp. Den store helten i den kampen ble Mitrovic med 2 kjappe scoringer.

Bilderesultat for yves bissouma brighton

Det er høyst sannsynlig at lørdagens oppgjør blir en åpen og fartsfylt affære, hvor det også kan komme store sjanser for begge lag. Det kan bli viktig å ta vare på overgangene som vil dukke opp i kampen, og score det første målet. Med den tryggheten Brighton har skapt med sitt gode forsvarsspill, så kan dette være en kamp å la Knockaert og March få fosse nedover kantene i større grad. Dersom de klarer å strekke ut forsvaret til Fulham godt nok, så åpner det for mulighter for innlegg foran Fulham sitt mål, hvor Murray ofte venter på riktig sted. Bissouma kan også være en spiller som åpner opp Fulham, med sine tekniske ferdigheter og driv. Som i alle kamper, så er det avgjørende å score det første målet, slik at man slipper å ligge å stange mot et kompakt Fulham.

Forventet lagoppstilling: Ryan, Montoya, Duffy, Balogun, Bong – Knockaert, Stephens, Bissouma, March – Gross, Murray

Kampen mot Fulham spilles på The Amex Stadium i Brighton, lørdag 1. september klokken 16:00 (norsk tid). Kampens sendes første gang på TV2 Sport Premium lørdag klokken 21:30.

Bilderesultat for yves bissouma brighton

%d bloggere liker dette: