Nytt lokaloppgjør rundt hjørnet

Man kan si at landskamppausen kom noe ubeleilig for Brighton, siden laget scoret fem mål på de to siste hjemmekampene i serien. Seieren mot Manchester United kommer alltid til å være et fantastisk minne, men vi må samtidig ikke glemme å rette fokuset mot det som skal skje utover høsten.

Med fire poeng på de fire første kampene ligger laget i rute til å ta 38 poeng, noe som bør holde til ny kontrakt neste vår. Laget gikk på et forsmedelig tap hjemme mot Southampton i Ligacupen, men dette bør gjøre det mulig å rette fullt fokus mot Premier League resten av høsten. September blir en knalltøff måned med ligakamper mot tittelkandidatene Tottenham og Manchester City, og derfor blir det viktig å starte måneden med å ta innersvingen på lokalrivalen Southampton på bortebane.

Brighton bør hente tre poeng i Southampton. Kilde: Brighton & Hove Albion FC via Facebook  

En uønsket nedrykksplass blinker i det fjerne

Hvis Brighton ikke lykkes med å ta revansje mot Southampton 17. september, er vi nemlig redde for at laget ligger på nedrykksplass når september er over. Oddsen på Brighton-nedrykk er 4,50 i øyeblikket, noe som er skremmende lavt, men forhåpentligvis er alle spillerne skadefrie igjen til kampene som starter etter landskamppausen. Heldigvis går kampen mot Southampton på en mandagskveld, sånn at Hughton har hele helgen på å få alle mann klare til det som fort kan bli en av høstens viktigste kamper.

Kan noen lag vinne denne sesongen?

Begge kampene i fjorårssesongen endte med poengdeling, og det blir garantert en jevn batalje også i det kommende oppgjøret. Vi må faktisk helt tilbake til november 2009 for å finne sist gang Brighton tok med seg tre poeng hjem fra Southampton, og da møttes klubbene i League One. Dette forteller også litt om hvor langt begge klubbene har kommet det siste tiåret, og det er ingen tvil om at de sammen med Bournemouth definitivt har satt sørkysten på det engelske fotballkartet. I kraft av å ha hjemmebane må Southampton finne seg i å være knapp favoritt, og forhåpentligvis kan Chris Hughton utnytte dette til lagets fordel, sånn at det kan ta med seg tre livsviktige poeng.

Tør Hughton nok på bortebane?

Manager Chris Hughton kan nærmest gå på vannet i Brighton, men et av ankepunktene mot ham er at han er altfor forsiktig på bortebane mot jevnbyrdige lag. Det er greit å spille defensivt og gå på hederlige tap borte mot topplag som Liverpool, men mot et jevnbyrdig lag som Southampton bør Brighton definitivt våge mer framover på banen. Serieåpningen borte mot Watford var direkte svak, og forhåpentligvis setter ikke denne standarden for Brightons bortekamper denne sesongen.

“Brighton – Amex Stadium – Jan 2014 – Sta” (CC BY 2.0) by Gareth1953 All Right Now

Laget er nemlig nødt til å prestere borte fra Amex Stadium hvis det skal lykkes med å etablere seg i Premier League på lang sikt. Minnerike hjemmetriumfer mot storlag som Manchester United er noe som gleder fansen, men det er først når laget greier å spille sitt eget offensive spill borte mot jevnbyrdige lag som Watford og Southampton at vi kan slå fast at klubben har potensiale til å bite seg fast i Premier League i mange sesonger framover.

%d bloggere liker dette: