Dra på tur til Brighton

Som Brighton-tilhenger bosatt i Norge er det faktisk ikke så veldig komplisert å dra på hjemmekamp. En flytur og langhelg i Storbritannia krever verken for mye penger eller planlegging i disse dager, og Brighton er et perfekt reisemål for en langhelg hele året. Beliggenheten ved kanalkysten ser til at byen har et behagelig klima, samtidig som den er kompakt nok til å kunne oppleves til fots.

Brighton bare er en kort togtur unna Gatwick, som er hovedflyplassen til lavprisselskapet Norwegian i London-området. Du kan derfor ofte skaffe deg en flybillett til en rimelig penge på kort varsel, samtidig som du har muligheten til å lokke reisefølget med alt det spennende Brighton har å by på som reisemål.

Interessen er veldig stor blant Brighton-fansen i disse dager.   (CC BY 2.0) av Jonathan Rolande

 

Inviter reisefølget med på Amex

Etter shopping på lørdags formiddagen i området rundt The Lanes, kan du ta med deg reisefølget på den korte togturen opp til Amex Stadium, hvor hjemmelaget har vist at de kan slå de største klubbene. Brightons hjemmekamper har som regel god stemning, men hvis dere er mange som ønsker å bivåne de blåhvite i aksjon, kan det være lurt å velge en hjemmekamp mot en mindre kjent motstander som Watford, Fulham eller Cardiff.

Brighton har hatt en grei start på årets sesong, men det er ingen tvil om at det nok en gang blir en kamp om å overleve i Premier League. Nøkkelen til å greie dette ligger i at laget tar mange poeng på hjemmebane. Ønsker du å gjøre kampen ekstra spennende kan du legge inn et bet på kampen. Det er mange casinoer som tilbyr odds bonus når du registerer deg, slik at du får mer verdi for pengene dine. Brighton gjør det bra på hjemmebane og var faktisk det syvende beste laget på hjemmebane i Premier League forrige sesong, og det var bare fire klubber som lyktes med å reise fra The Amex med full pott. Dette betyr at dere har gode muligheter til å oppleve en jevn kamp og gode odds, samtidig som laget ofte spiller flott angrepsfotball på hjemmebane. Forrige sesong ble det 24 hjemmescoringer på 19 seriekamper, noe som absolutt er godkjent for en nyopprykket klubb.

Bryggen og stranden i Brighton er en helårsdestinasjon. (CC BY 2.0) av Karen Roe

 

En mer autentisk England-opplevelse

I tillegg til et fotballag i engelsk Premier League byr Brighton også på et pulserende natteliv og et bredt utvalg av restauranter i absolutt toppklasse. Blant byens mest kjente landemerker finner vi Den kongelige paviljongen og Brighton Pier, som blant annet huser en diger spillarkade. I Brighton slipper du nemlig unna de store turistmengdene, og hvis du drar på sensommeren eller våren, kan du også få en smak av engelsk strandliv og lufttemperaturer over 20 grader. Langs Brightons havnepromenade er det alltid et yrende folkeliv og opplevelser som står i kø.

Opplev Englands sørkyst

Etter noen travle dager med shopping og fotball i Brighton frister det kanskje å oppleve andre deler av sørkysten? Du kan blant annet reise den korte veien østover til Eastbourne og Beachy Head. Her kan du oppleve en av Englands flotteste utsikter, og på høsten og vinteren er det langt mellom de store turistflokkene. Nordøst for Brighton ligger også den sjarmerende småbyen Lewes, mens du en kort togtur vestover når tradisjonelle havnebyer som Portsmouth og Southampton, som kan lokke med gratis museer, god mat og en fin beliggenhet.

%d bloggere liker dette: