Fire viktige kamper

Til tross for den store oppturen hjemme mot Manchester United, må vi kunne si at sesongstarten har vært en smule skuffende for Brightons del. Laget har bare én seier på de syv første ligakampene, og Chris Hughton må snart finne fram seiersformelen hvis laget skal unngå å havne i nedrykksstriden denne sesongen.

Trøsten er at laget har møtt fire av de seks antatte topplagene i sesonginnledningen, noe som selvsagt har en innvirkning på resultatene. Mer skuffende er det selvsagt at laget ikke klarte å slå Watford, Fulham og Southampton, men etter landskamppausen i oktober skal det spilles fire viktige kamper hvor Brighton forhåpentligvis kan ta mange poeng og stå godt rustet til det harde juleprogrammet.

Kilde: Twitter

Et bikkjeslagsmål

Den vanskelige sesonginnledningen gjør at de fleste sportsspill og nyhetssider om engelsk fotball dessverre holder Brighton som en av de største outsiderne til å ta én av de tre nedrykksplassene. Vanligvis er det de tre nyopprykkede lagene som tippes på nedrykk, men særlig Wolves virker så sterke denne sesongen at vi ikke har noen tro på at ulvene blander seg inn i nedrykksstriden. Fulham har også investert mye penger i nye spillere, og det blir derfor vanskelig for Brighton å havne foran London-klubben. Heldigvis virker Newcastle, Cardiff og Huddersfield som de tre klart svakeste lagene i øyeblikket, men særlig førstnevnte bør ha økonomiske ressurser til å kunne klatre på tabellen utover sesongen.

Tøffe kamper venter

Newcastle er også Brightons første motstander etter ferien, og forhåpentligvis fortsetter uroen på St James Park i oktober. Newcastle er en storklubb som selvsagt hører hjemme i Premier League, men vi vil selvsagt ikke at dette skal gå på bekostning av Brighton. Stemningen i nordøst er giftig i øyeblikket, og Rafa Benitez sine dystre spådommer før seriestarten ser i øyeblikket ut til å gå i oppfyllelse. Hvis Brighton scorer først i dette oppgjøret, skal vi ikke se bort fra at et kresent hjemmepublikum nok en gang vender seg mot sine egne spillere.

 

Brighton møter et Newcastle i poengnød 20. oktober.(CC BY-ND 2.0) av Paul Robertson

Deretter kommer nyopprykkede Wolves på besøk, og en tommelfingerregel for å overleve i Premier League er at man må slå nyopprykkede lag på hjemmebane. Wolves er allikevel et spesielt tilfelle, og vi må mange år tilbake i tid for å finne sist gang et nyopprykket lag har blitt tippet så høyt oppe som ulvene ble i forkant av denne sesongen. Laget har blant annet holdt begge Manchester-klubbene til uavgjort, og det besitter kvalitet i alle ledd.

Bare tre seriekamper i november

I november får vi en ny landskamppause, noe som betyr at det bare skal spilles tre seriekamper denne måneden. Først ut er Everton på Goodison Park, og hjemmelaget viste mot Fulham at det er i ferd med å finne formen. Deretter går turen til Cardiff og en kamp som fort kan vise seg å bli et ordentlig bunnoppgjør. Hjemmelaget har slitt voldsomt med å ta nivået i Premier League, og forhåpentligvis viser Brighton at det er klasseforskjell på lagene. En seier her fører forhåpentligvis til at Hughtons menn får en ny giv etter landskamppausen til månedens siste kamp hjemme mot Leicester.

%d bloggere liker dette: