Før kamp: Newcastle

Etter en ny landslagspause sparkes Premier League i gang igjen i dag. Brighton reiser til Newcastle for å spille mot et lag i krise.

Newcastle har hatt en grusom start på sesongen, og ligger nest sist med kun 2 poeng. Manager Rafael Benitez uttalte allerede før sesongstart at sesongen kom til å bli tøff, men de færreste trodde vel kanskje ikke at det skulle stå så dårlig an.

Brighton har på sin side 8 poeng, og ligger på 13. plass. Samtidig har Brighton hatt en av de tøffeste sesongåpningen man kan ha i løpet av de første 7 rundene. Derfor var det viktig med 3 poeng mot West Ham, i det man sparket i gang en lettere periode av sesongen (på papiret).

På den offisielle skadelisten står Ryan, Bong, Gross, Stephens og Pröpper oppført for Brighton. Ryan stod over landslagskamper for Australia mot Kuwait, kun fordi det var best for ham denne gangen. Han er dermed klar mot Newcastle. Gross og Stephens skal være spilleklare om de får sjansen, mens Bong sliter med kneet og er høyst usikker. Pröpper er meldt ute av troppen noen uker med ankelskade, men hvor lenge er usikkert ennå.

For Newcastle er det meldt inn 7 skader og suspensjoner, noen av de langvarige (Lejeune, Clark, Sterry), mens Rondon er ute ca 1 uke til, og Nunes, Muno og Dummet fint kan være tilbake i dag.

Sist sesong tilsvarende oppgjør endte 0-0 på St. James Park, og 1-0 til Seagulls på Amex.

Dette er fort en kamp som kan bikke begge veier, men her har Brighton alle muligheter til å stikke ytterligere fra bunnlagene. Hvis Benitez i løpet av landslagspausen har klart å finne proppen, så kan man risikere en ketchupeffekt. Heldigvis er det lite som tyder på det siste.

Kamptips: 0-1

%d bloggere liker dette: