Duket for måkefest

Lørdag er det igjen duket for “årets viktigste kamp” når Brighton reiser til Selhurst Park i London for årets bortekamp i det beryktede “M23-derbyet”.

M23 er navnet på motorveien mellom Brighton og Sør-London, og er opphavet til kallenavnet på dette hat-oppgjøret. Ofte kommer det til uroligheter mellom supportere og politi i forbindelse med disse kampene, og senest i fjorårets oppgjør på Amex så ble mange tilskuere sendt hjem med tog uten å ha kommet inn på kampen.

I tillegg til å være bitre fiender, så kjemper begge lag også for å sikre seg videre spill i Premier League. Crystal Palace ligger godt an med sine 33 poeng, mens Brighton kun følger 3 poeng bak. Brighton vil også være så godt som sikret videre plass i Premier League med seier her.

Oppgjørende mellom lagene pleier å by på underholdning og mange mål. Tilsvarende oppgjør forrige sesong ga 3-2 seier til Crystal Palace etter en forrykende start av Crystal Palace. Kampen toppet seg med at Brighton-spiss, og tidligere Crystal Palace spiller, Glenn Murray, bommet på åpent mål rett før slutt fra 3 meter. I årets sesong sørget måkene for å hakke godt på ørnene fra London, og ledet 3-0 til pause. Kampen endte 3-1 på Amex Stadium.

Bilderesultat for brighton crystal palace andone

Brighton er godt kjent for å være et betraktelig bedre hjemmelag enn bortelag, og må selvsagt jobbe hardt for poengene. Men det er også slik at Crystal Palace er bedre på bortebane enn hjemmebane denne sesongen. Faktisk er det slik at Crystal Palace ligger på 19. plass på hjemmetabellen (13 poeng på 14 kamper), men helt oppe på 6. plass med 20 poeng på bortetkamptabellen. Brighton har på sin side kun tatt 8 poeng på bortebane over 14 kamper, som tilsvarer en 16 plass på bortekamptabellen.

Begge lagene kommer fra seier i sin siste kamp i Premier League. Brighton vant hjemme mot Huddersfield etter ikke 100% overbevisende kamp, mens Crystal Palace vant 3-1 borte mot Burnley.

Brighton har 2 spillere som er skadet for øyeblikket. Balogun har en skadet skulder, mens Pascal Gross sliter med hamstring. Dette vil sannsynligvis ikke påvirke Brighton for mye, da vi har godt oppdekning i midtforsvaret, og Bissouma, Jahanbakbsh og Kayal alle viser god form. Hos hjemmelaget er det Sakho og Suoare som er meldt indisponible til kamp.

Kampen vises på TV i morgen 13:30, så her er det bare å benke seg klar til en forrykende kamp!

Bilderesultat for seagull picks on eagle

 

%d bloggere liker dette: