Kickstart på sesongen

Manager Graham Potter sitt mannskap er dømt ned i Championship denne sesongen, og mye av begrunnelsen i medier har vært usikkerhet rundt ny manager/spillerstil.

Mange ble nok noe overrasket når Potter valgte å ikke ha en eneste ny spiller fra start. Spesielt Trossard var forventet i startoppstillingen etter flere gode prestasjoner i pre-season. Men lagoppstillingen bestod av en ganske lik lagoppstilling som var å se forrige sesong, med unntak av Dan Burn.

Reservebenken var derimot fyllt opp med mange nye spillere som det knytter seg stor spenning for å se.

Gjennom kampen var det lett å se at likheten fra fjoråret stoppet ved spillernavnene, for spillet var det nye takter.

Det er flere spillere som har langt friere roller enn tidligere, og dermed fremstår mer som seg selv. Blant annet Pröpper er mer med i spillet, og beveger seg gjerne langt ut på høyrekant. Montoya ligger mye høyere på sin kant, og er mer delaktig fremover. I tillegg velger spillerne i større grad å spille ballen seg i mellom, og ikke fosse uorganisert på kontringer.

Man skal ikke se bort ifra at det kan medføre en økning av antall hjerteinfarkt å se Duffy dra av motstandere i nærheten av egen målgård, men tidvis viste spillerne stor ro og trygghet allikevel. Unntaket er nok Stephens som fortsetter å lage unødvendige frispark på 16-18 meter. Det kan koste oss dyrere i andre kamper.

Riktignok fikk vi første mål på et heldig selvmål etter innlegg fra Gross. Men de to neste målene viste at ting har endret seg i sommer. Både Andone og Maupay kom inn litt ut i 2. omgang på stillingen 0-1, men Andone brukte 1 minutt til å åpne årets målkontoen. En god prestasjon av Pröpper kom rundt backen på høyreside, og innlegget fant Andone på første stolpe.

0-3 kom på en fantastisk gjennombruddspasning fra Dunk på egen banehalvdel traff en stormende Maupay som elegant rundet keeper, og plasserte enkelt ballen i mål.

Det er selvsagt for tidlig å juble uhemmet, men dagens kamp er udiskutabelt en fantastisk start som gir stor grunn for fremtidig optimisme. Watford har nok tidligere fremstått bedre enn i dag, men mye av dette skyldes Brighton. Optimisme fremmes også grunnet at flere spillere som sannsynligvis vil heve laget i dag satt på benken.

Maupay vil sannsynligvis bli en spiss som vi kan belage oss på i de kampene 35-årige Murray ikke er med. Mooy og Trossard slapp ikke inn i dag, men vil utvilsomt kunne gi nye dimensjoner til kanmpstrategiene og utførelse.

Vi ser allerede frem mot første hjemmekamp mot West Ham kommende helg, og krysser fingrene for at vi så vår nye standard i dag.

Og se denne tabellen da ?

%d bloggere liker dette: