Optimismen rår

- Burn: Vi kan matche Liverpool

Foran kveldens storkamp hjemme mot allerede seriemester, Liverpool, så rår optimismen innad i Brighton. Etter at koronapausen var over har The Seagulls vist gode takter, og tatt 7-mils steg bort fra nedrykksstriden. Liverpool på sin side har allerede vunnet Premier League, og har “slitt” på bortebane store deler av 2020.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Faktisk har Liverpool kun vunnet 1 bortekamp i 2020 med mer enn 1 mål, og det var mot West Ham den 29. januar. Sågar har heller ikke Liverpool på de 3 siste bortekampene scoret mål, og står med 2 tap (Watford (0-3) og Manchester City (0-4)) og 1 uavgjort mot Everton (0-0). I tillegg har ikke Liverpool annet enn æren å spille for ut sesongen ettersom de er ute av alle turneringer både i England og i Europa. Et annet spørsmål er hvilket lag vil Liverpool spille med i det som har vært et meget tett kampprogram etter at sesongen startet opp igjen. Tvilsomt vil Klopp risikere skader på essensielle spillere på tampen av sesongen, som kan ødelegge den neste sesongen.

Brighton på sin side har fortsatt alt å spille for. Selv om avstanden ned til nedrykkstreken nå er på behagelige 9 poeng med 5 kamper igjen å spille, så er det viktig å sikre de nødvendige poengene som ikke levner noe tvil om videre spill i Premier League. 

Forrige sesongs tilsvarende oppgjør endte med 1-0 seier til Liverpool, etter et lett straffespark til Salah. Oppgjøret på Anfield høsten 2019 endte med 2-1 seier til Liverpool etter det som var midtstoppernes aften. Etter 2 tidlige scoringer av Van Dijk, og 1 omdiskutert frispark fra Dunk som lurte alle på hjemmelaget, og nesten utligning på overtid, så endte det med knepent tap for Brighton. Statistikken fra kampen viser 52% mot 48% i ballbesittelse fordel hjemmelaget, og 7 mot 5 avslutninger på mål.

Dan Burn forteller at spillerne har holdt seg veldig godt i form gjennom koronapausen, og når man i tillegg vant 2-1 mot Arsenal i første kampen, så fikk spillerne en voldsom boost av selvtillit. Men med to tøffe hjemmekamper mot Liverpool og Manchester City så kan man ikke sette seg ned og tro at man er ferdig med sesongen.

 

 

%d bloggere liker dette: