Klubbene står i kø

Hvor spiller du, Ben White?

Brighton-juvelen Ben White har denne sesongen vært utleid fra Brighton til Leeds. Sesongen har vært en stor opptur for 22-åringen fra Poole utenfor Bournemouth, hvor han har spilt seg til fast plass for Leeds United som endelig tar steget opp i Premier League. Spørsmålet er om det er med eller uten Ben White.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

For Brighton-manager Graham Potter, har tidligere fortalt at Ben White er med i hans planer for sesongen 2020/2021, og det er liten tvil om at han er moden til å ta opp kampen med spesielt Webster og Duffy om en sentral plass i midtforsvaret. Mulig kan han også være aktuelt å omskolere som en defensiv midtbanespiller, en rolle som Dale Stephens har bekledd hittil.

Men for at Ben White skal forbli i Brightons eie også neste sesong, så betinger det nok at Sussex-laget klarer å berge plassen i Premier League. 3 runder før sesongen er over så er det 5 lag som kniver om å unngå nedrykk til Championship. Foreløpig ligger Brighton best ann i unngå nedrykk. Det er lite trolig at Ben White skulle ønske å komme tilbake til Brighton dersom det ikke medfører spill i Premier League.

I Leeds var det før sesongen stilt spørsmålstegn om man klarte å tette hullet etter den svenske midstopperen Pontus Jansson, men manager Marcelo Bielsa fant en meget god erstatter i Ben White. 22-åringen får mye gode skussmål for sine prestasjoner, og ikke minst hvor rolig og behersket han spiller til tross for sin unge alder. Denne sesongen har han spilt 43 kamper i Championship, 1 kamp i FA-cupen og 2 kamper i Carabao Cup (ligacupen).

Så det er ikke bare Graham Potter som har har Ben White  i sine fremtidstanker, men også Bielsa som nå skal bringe den gamle storhetsklubben tilbake i toppen. Men også andre storklubber jakter etter Ben White, og både Liverpool og Leicester er meget interessert i å sikre seg Ben White sin signatur. Men muligheten for spilletid er nok langt mindre i de to klubbene, men de kan legge mer i pengesekken selvsagt.

Nå skal Brighton sin skjebne i Premier League først settes før man vet noe utfall av Ben White sin umiddelbare fremtid. Men dersom Ben White skulle forlate The Seagulls, så blir det for en rekordsum for Brighton sin del.

De siste nyhetene
%d bloggere liker dette: