Nytt forslag

Kan åpne opp for publikum

Forberedelser og diskusjoner fremfor neste sesong av Premier League er allerede godt i gang. Samtaler mellom myndighetene og idretten har avdekket et forslag om å delvis kunne åpne opp igjen for publikum på idrettsarrangementer.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Forslaget går ut på at noen stadioner kan kunne få lov til å ta imot opptil 40% av kapasiteten, men at dette vil være behovsprøvd pr. stadion. Det betyr at nyere stadioner som er godt tilrettelagt kan kunne ta i mot flere tilskuere på en forsvarlig måte, enn eldre stadioner. Det er Brightons lokalavis, The Argus, som melder dette.

Dersom et slikt forslag skulle bli vedtatt, så vil det naturlig være obligatorisk med munnbind, samt korrekt avstand mellom tilskuerne. I tillegg må også omgivelsene rundt stadion være godt nok tilrettelagt, slik publikum før og etter kamp blir samlet i en flokk f.eks. til kollektiv transport.

Amex Stadium er en av stadionene i England som er best tilrettelagt for publikums sikkerhet i en slik anledning, men dersom dette blir vedtatt blir det opp til klubben å avdekke hvor mange man kan ta i mot i forbindelse med hjemmekamp.

Flere umiddelbare reaksjoner fra supportere viser at dette er man skeptiske til med tanke på sikkerheten før, under og etter kamp, da mange tilskuere vil være tett på hverandre. 

%d bloggere liker dette: