Så godt som avgjort

Det går mot ny sesong i Premier League

2 runder før Premier League avsluttes så er Brighton så godt som sikret videre spill i Premier League. I en thrillerkamp borte mot Southampton klarte The Seagulls å karre til seg det ekstremt viktige poenget som gjør at det ikke skal være mulig å rykke ned.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Etter en solid 1. omgang hvor Brighton ledet 1-0 etter scoring av Maupay, så var det et massivt press mot en fantastisk Ryan i Brighton sitt mål i 2. omgang. Flere ganger traff ballen stolpen, tverrligger, eller ballen ble reddet på streken av en forsvarer. Og ikke minst et fantastisk langskudd som hadde retning i krysset som Ryan fikk en halv finger på. Den kvalifiserer sannsynligvis til årets redning!

Men til slutt klarte Danny Ings å gjøre som han har gjort 19 andre ganger denne sesongen, nemlig å putte ballen i mål. Dermed endte kampen slik den ofte gjør på St. Mary’s Stadium, med poengdeling og 1-1. Dette er et 5. uavgjort resultatet mellom klubbene på St. Mary’s på 11 kamper.

Det litt artige å se på statistikken er at de siste 6 bortekampene til Brighton, så er vi ubesiret. De siste 6 kampene på bortebane har endt med 1 seier og 5 uavgjorte. Det er vi ikke så godt vant til fra før!

I dagens kamp fikk Solly March, Glenn Murray og Dale Stephens prøve seg fra start. Dette kan fort ha vært Glenn Murray sin siste kamp fra start, og blant de siste kampene i Premier League noensinne. Da er det veldig greit å avslutte med en målgivende heading som i dag. Ikke bli overrasket om Murray får spille hjemme mot Newcastle, og at han takker av etter det. I så fall er det så synd at det vil skje for tomme tribuner.

Men i dag er en gledens dag! Vi er nå 6 poeng, samt 10 mål i bedre målforskjell, enn nedrykksstreken foran de to siste kampene. Det skjer aldri i verden at Brighton kan rykke ned. Men det hadde vært veldig fint å avslutte med 3 poeng mot Newcastle, og et ekstrapoeng mot Burnley. Da vil vi i såfall passere klubbrekorden vår på 40 poeng i Premier League fra sesongen 2017/2018.

De siste nyhetene
%d bloggere liker dette: