Kommer på free transfer

Liverpool-spiller velger seg Brighton

De siste ukene har det vært en drakamp for å sikre seg Liverpool-spilleren Adam Lallana, som står uten kontrakt med klubben. Nå har spilleren bestemt seg for Brighton.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Både Leicester,  Burnley, Southampton og Tottenham har kjempet med Brighton om 32-åringen som kommer på Free transfer fra Merseyside-klubben, men når bestemmelsen skulle tas var det Seagulls som kom best ut.

Årsaken til valget skal ligge i kontraktsbestemmelsene som var best i Brighton, ettersom han her ble tilbudt en 3-års avtale, med mulighet for en trenerkarriere mot slutten av spillerkarrieren. Det er også til å tro at han blir en godt lønnet spiller i Brighton, selv om han reduserer sin £100.000 i ukentlig lønn i Liverpool.

Den engelske 32-åringen bekker en offensiv midtbaneposisjon. Lallana er 172 cm høy og har sin styrke i finter og god med begge ben.

Denne sesongen har Lallana fått 15 kamper for årets seriemester i Premier League. På de 373 minuttene scoret han 1 mål, og hadde 1 målgivende. I tillegg spilte han to kamper i World Cup, FA-cup, ligacupen, samt Charity Shield. I Champions League ble han kun ubenyttet innbytter.

I karrieren sin har han spilt i 178 kamper for Liverpool mellom 1. juli 2014 og frem til i dag. Dette resulterte i 22 mål og 22 målgivende på engelskmannen.

Før karrieren i Liverpool spilte Lallana 261 kamper for Southampton med 59 mål og 48 målgivende. Southampton var visstnok med helt til mållinjen i kampen om hans signatur nå i 2020.

Lallana har også spilt 34 kamper for det engelske landslaget, og scoret 3 mål for de.

Adam Lallana er i følge Transfermarkt.com verdsatt til €9.5M, men kommer altså gratis til klubben. Uten tvil vil han ha mye å tilføre spillertroppen til Graham Potter, både spillemessig og mentalitet som han tar med seg fra nåværende Liverpool-manager Jørgen Klopp.

Denne signeringen øker utvilsomt konkurransen om en plass på midtbanen til Brighton, og mest utsatt er nok tyske Pacal Gross som ved flere anledninger har spilt nærmest Maupay.

En meget interessant signering for Graham Potter, som forhåpentligvis kan vippe kamper i vår favør.

 

 

%d bloggere liker dette: