Seriestart:

Brighton & Hove Albion – kan de avansere i årets sesong av Premier League?

Brighton & Hove Albion, fotballaget fra kystbyen utenfor London, har spilt i Premier League i en årrekke, men de helt store resultatene mangler dessverre enda. Allikevel gir ikke laget opp, og målet for kommende sesong er å avansere på tabellen og ende med et bedre resultat enn de gjorde i fjorårssesongen, da de kom på 16. plass. Men har laget det som skal til for å klare det, og kan de slå noen av de bedre lagene? Vi ser nærmere på 2020-/2021-sesongen, samt hvilke prognoser Brighton har for kommende sesong.
Facebook
Twitter

Foto: Pixabay

 

Tøff konkurranse

Premier League er toppdivisjonen i engelsk fotball, og naturlig nok venter derfor hard konkurranse. På bet365, som leverer tipping tips, er det Manchester City som er spådd å trekke det aller lengste strået med en odds på 1.66 for å gå seirende ut av sesongen.

Med oppkjøp av noen av Englands beste spillere og fjorårets resultater tatt i betraktning, er det ikke så rart at ekspertene har troa. Manchester City var nemlig i en klasse for seg, og utkonkurrerte de andre lagene i årets som gikk. Også Brighton fikk kjørt seg hardt mot Manchester-laget, men resultatene ble ikke så overlegne som mange fryktet. På bortebane tapte Brighton kun 1-0 mot Manchester City i januar, men det skal dog sies at vinnerlaget hadde hele 16 skudd mot mål, mot Brightons beskjedne 5.

Da lagene møttes på Brightons hjemmebane i mai, lå alt an til Manchester City-seier nok en gang. Men Brighton ville det annerledes, og de kom med en av sesongens største overraskelser, til vill jubel fra supporterne. De utkonkurrerte gjestene og vant til slutt 3-2 mot laget som lå an til å vinne Premier League. Med hele 19 skudd mot mål, mot 8 fra Manchester City, var det ikke bare flaks som avgjorde kampen. At Brighton har potensiale, fikk de så absolutt bevist.

 

 

Foto: Pixabay

 

Men holder det?

At Brighton spiller en god kamp i ny og ne er dessverre ikke nok. Statistikken taler for seg. Med 9 seire, 14 uavgjortresultater og 15 tap, har de enda en lang vei å gå om de vil hevde seg i toppen. Allikevel viser overraskelsesseieren over Manchester City mot tampen av sesongen at de kan hvis de vil, og at de har spilt på seg selvtillit er det liten tvil om.

Har Brighton forberedt seg godt nok?

Ekspertene har spådd at Brighton vil gjøre det bedre i neste års sesong, og på bet365 tilsier prognosene at de ender på 13. plass når sesongen er over. Dette ville vært et stort steg i riktig retning, men har de det som kreves?

I de to vennskapskampene Brighton har spilt over sommeren, har de ikke levert i henhold til forventningene. Den første kampen mot Rangers endte med uavgjort, og den andre kampen mot Getafe endte med et 2-0-tap. Med andre ord er det svært vanskelig å si hvordan Brighton vil prestere, og om de vil klare å avansere på tabellen. Mye virker å basere seg på spillernes dagsform, og at den kan forandres fra dag til dag er det liten tvil om.

%d bloggere liker dette: