Overgangsryktene

HEADLINES 04. september 2020
Siden sist har Shane Duffy, Glenn Murray og norske Leo Østigård blitt lånt ut til de respektive klubbene Celtic, Watford og Coventry den kommende sesongen.
HEADLINES 19. august 2020
Brighton skal være interessert i den 21 år gamle uruguanske landslagsspissen, Darwin Nunez, fra den spanske La Liga B-klubben Almeira. Han scoret sist sesong 16 mål på 28 kamper for klubben som tapte opprykkskampen til La Liga. Brighton har tidligere kjøpt spillere som Leonardo Ulloa og Tomer Hemed, så klubbene kjenner godt til hverandre.
HEADLINES 17. august 2020
Kampen om Ben White, årets heteste salgsobjekt, tilspisser seg sakte og sikkert. Alle topp-6-lag sies nå å være på banen, og en pris opp mot £40M. Videre er også Dunk meget sannsynligvis på vei bort fra Brighton, og det ryktes at hans favorittklubb, Chelsea, er ledende i kampen. Chelsea skal bytte ut hele forsvarsrekken, hvis man skal tro ryktene, og Chilwell nærmere seg også overgang fra Leicester til Chelsea.  Derimot, skal man tro journalisten nærmest BHAFC, Andy Naylor, så skal opplysninger om Dunk tas med en klype salt.
Forsvarsspillerne er vår største salgsvare om dagen, og Duffy er også en gjenganger i ryktebørsen. Det siste er at Leeds melder seg på, sannsynligvis etter å erkjent et nederlag om overgang for Ben White.

Andre spillere som har vært nevnt, bl.a. Solly March, virker det som det har vært rolig rundt. Jahanbakhsh var en liten kort tid linket tilbake til Nederland, men iraneren som scoret Brightons vakreste mål denne sesongen, ønsker å kjempe i Brighton.

På innfronten er det også relativt rolig i ryktespaltene. Men Jan Paul van Hecke har vært rapportert som “klar for signatur”, og i følge  anerkjente Transfermarkt.com så er Joshua King fra Bournemouth ca. 80%  mest sannsynlig til å komme til Brighton.

Transfer inn

29. juli: Joel Veltman – Ajax – Pris ikke tilgjengelig
27. juli: Adam Lallana – Liverpool – Free transfer

Transfer ut

03. september: Shane Duffy – Celtic – utlån kommende sesong
03. september: Glenn Murray – Watford – utlån kommende sesong
01. september: Leo Østigard – Coventry – utlån kommende sesong
01. august: Percy Tau – Anderlect – utlån kommende sesong
24. juli: Leon Balogun – Glasgow Rangers – Free transfer
22. juli: Beram Kayal – Ukjent klubb – Free transfer
19. juli: Ezequiel Schelotto – Ukjent klubb – Free transfer
09. juli: Anthony Knockaert – Fulham FC – ukjent salgssum
30. januar – Gaetan Bong – Nottingham Forrest – £500K

Ryktebørs inn

Odsonne Edouards (oppdatert 10.08.20) hos Celtic har fanget Brightons interesse dersom Celtic ønsker å selge ham. Han er 22-årig angriper som scoret 21 mål på 27 kamper sist sesong. Brighton er ikke alene om interessen, og Celtic kan fort kreve rundt £40M for franskmannen.
Ainsley Maitland-Niles (oppdatert 10.08.20) hos Arsenal linkes til Brighton for å få mer spilletid. Arsenal-manager Arteta har gitt spilleren beskjed om at han kan forlate klubben hvis han selv ønsker det, og en prislapp er satt til £30M for 22-åringen. Søndag meldes det at Tottenham har kastet seg på i kampen om signatur. Mandag 10. august melder Sky at to lag i Premier League, samt et lag fra Bundesliga forbereder bud på Maitland-Niles. Etter alle solemerker er det Tottenham og Brighton som er de to PL-lagene.
Ollie Watkins (sist oppdatert 07.08.20) er linket til Brighton fra Brentford, som såvidt ikke rykket opp til Premier League. 24-årig angriper fra sørvestkysten ved Torquay scoret 25 mål fra 46 kamper denne sesongen. Spennende spiller, og veldig god venn av Maupay. Andre klubber som jobber mot Watkins er bl.a. Aston Villa, ifølge Transfermarkt.com
Jan Paul van Hecke (sist oppdatert 07.08.20) er linket fra nederlandske FC Breda til Brighton for £2M. Van Hecke er 20 år gammel midstopper som har spilt i nederlandsk 2. divisjon sist sesong, og må sees på som en spiller for senere sesonger.
Joshua King (sist oppdatert 07.08.20) linkes til Brighton fra Bournemouth, sammen med Manchester United og Everton. Siste nytt er at Newcastle også ønsker å signere nordmannen. Joshua King ble høyst sannsynligvis observert på Amex Stadium tirsdag 4. august av en venn av undertegnede.
Luca Killian linkes til Brighton fra tyske FC Paderborn

Kilder for overganger

Ryktebørs ut

Ben White (sist oppdatert 17.08.20) Brighton har tidligere avslått to bud fra Leeds. Første bud var på £18.5M, og andre budet var pålydende £22M. White har to år igjen av inneværende kontrakt med Brighton, som ikke vil selge ham. Nå rapporteres samtlige 6 toppklubber i Premier League til å vil signere Ben White, og presset  og prisen øker.
Shane Duffy (oppdatert 17.08.20) linkes til West Ham United, Celtic, West Brommwich Albion og Leeds. Manager David Moyes skal i følge kilder i West Ham ønske å fremlegge et tilbud til Brighton pålydende £10M. Celtic og Burnley melder sin interesse. Celtic ønsker derimot kun en låneavtale i 1 år, mens Brighton kun ønsker å selge ham. Leeds har de siste dagene også kommet på banen, sannsynigvis etter å erkjent at Ben White ikke blir Leeds-spiller.
Lewis Dunk (Sist oppdatert 16.08.20) linkes til Chelsea. Det sies også at manager Frank Lampard ønsker en solid utskiftning av forsvarsrekken til Chelsea som slapp inn hele 54 mål forrige sesong, som er det samme antallet som Brighton slapp inn. Lampard jobber også med å signere Ben Chilwell fra Leicester. Søndag 16. august rapporteres det at forhandlingene er inne i neste fase, og at en overgangssum er satt til £40M. Tottenham vurderer å bli med helt på tampen om hans signatur.
Solly March (oppdatert 07.08.20) linkes til Leeds, Everton og Leicester fra Brighton, men ingen konkrete bud har kommet til klubben.